Pages

Wednesday, July 7, 2010

Sengaja atau tidak, kita pernah mengecewakn atau menyakiti orang lain. Enggan atau tidak, kita pernah dikecewakan dan disakiti orang lain.

Sesuatu yang ku rasakan berlaku pada setiap insan.

5 comments:

Zul Mois Hassim said...

ahernya dpt jwak aku komen! woot! woot! tp nak mar... camney la aku tok yg slalu menyakiti hati kecil org? haha

alisa said...

wah, lmk sik bc blog kin emo ammar. there's no life mun sik buat slh n x sakitkn ati org plus dikpun x sakit. suma org gya n normal humans make mistakes. it's the way kita deal with them and learn from them that make each of us different. sorry eh mun mek salu nyakit ati ktk huhu (ikhlas tok).

Ammar Funna Abidin said...

Zul.. Give urself space.. and learn.. yg pnting, usaha kau utk mmprbaiki diri kau (aku juak) xputus.. baca komen di bah kau.. gud point.. it is learning proses.. 'the way".. if kita tanggapi dgn negatif, then d output pun negatiflah.. mun positif.. positif lah hehe..

Alisa: Emo?? haha ya jus make us more alert to surrounding and environment.. so jiwa lbh mnghargai stiap saat yg brlaku.. yg mnjadi rujukan kehidupan.. Its learning proses lah.. hehe

Maaf?? xda la ktk slh dgn kmk.. but if u insist.. then ciya kmk lok.. hahayayay=p

(Zul, aku dh jd tukang pow)

Marina Fauzia said...

Teman sy pernah bilang gini mar,
"Yg penting deket dgn Allah na, kalau kita dah deket..maka dgn sangat mudah Allah akan mdekatkan hamba2Nya kpd kita"
Gumpalan daging yg tdk bertulang tp bisa berbahaya, yaitu "Hati" dan "Lidah(lisan)", maka berhati2lah dg keduany
So..Maafin eee..kalo2 da salah :)

Ammar Funna Abidin said...

thanx mau share na.. "Gumpalan daging yg tdk bertulang tp bisa berbahaya, yaitu "Hati" dan "Lidah(lisan)"

Kerna lidah mudah melukakan.. dan hati yg mudah terlukakan..